trainside-silhouette-vecteesy.png
trainside-silhouette-vecteesy_edited.png
 

Al tien jaar lang neemt het aantal reizigers dat van en naar Schiphol vliegt toe. In 2018 stijgt het aantal vliegtuigbewegingen tot ruim 499 duizend bewegingen. Dit getal ligt tegen de afgesproken norm van het Aldersakkoord uit 2008 aan. In dit akkoord werd vastgelegd dat Schiphol tot 2020 niet meer dan 500 duizend vliegbewegingen per jaar mag uitvoeren. 

"DE KLIMAATIMPACT VAN DE LUCHTVAART IS ZEER ZORGWEKKEND"

- HOOGLERAAR TRANSPORTBELEID BERT VAN WEE

Groei is amper mogelijk. Toch blijft Schiphol uitdijen. Het alternatief: een deel van de vluchten verplaatsen naar andere luchthavens, zoals Lelystad Airport. Maar dat betekent meer luchtvervuiling en overlast. “De klimaatimpact van de luchtvaart is zeer zorgwekkend, dus ongebreidelde groei van de luchtvaart op fossiele brandstoffen is niet te rijmen met de klimaatdoelstellingen”, zegt Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft. Een goed functionerend Europees treinnetwerk zou daarom een duurzamere oplossing zijn, stelt Van Wee. 

Daar moet alleen wel een kanttekening bij worden geplaatst. “Je moet je wel realiseren dat er dan meer capaciteit vrijkomt op Schiphol en waarschijnlijk wordt deze benut om meer intercontinentaal te vliegen. Dus dan ga je een vlucht naar Berlijn vervangen door een vlucht naar Azië of Amerika en dat is voor het klimaat natuurlijk nog slechter.” Toch is Van Wee ervan overtuigd dat we moeten onderzoeken in welke mate de trein een alternatief kan bieden voor bestemmingen binnen een straal 750 kilometer. “Berlijn is daar een prima voorbeeld van.”

Dit verhaal is geschreven door Dominique Voss

Het vliegverkeer van Amsterdam naar Berlijn stijgt explosief. In tien jaar tijd is het vertrekkende aantal reizigers ruim verdubbeld: van 200.000 naar 490.000. De groei is in lijn met de algehele ontwikkeling in de luchtvaart. Maar verder uitbreiden gaat niet: Schiphol zit tegen het plafond.