dit ervaar je

beter met geluid

Het is nog vroeg in Amsterdam. Op het stationsplein voor het centraal station mengt het geluid van rollende koffers zich met rinkelende trams en toeterend verkeer. Eenmaal op perron 10, het vertrekpunt van de trein richting Berlijn, is er van de stadse onrust maar weinig meer te merken.

 

De internationale trein naar Berlijn heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Dat blijkt uit cijfers van de NS. In vergelijking met 2018, steeg het aantal boekingen bij de spoorwegmaatschappij het afgelopen jaar met 13%. Het lijkt dus steeds aantrekkelijker te worden om met de trein reizen te boeken naar België, Frankrijk, Engeland of Duitsland.

Het perron loopt langzaam vol. De bagage van de reizigers loopt uiteen: de een draagt slechts een kleine rugtas; anderen lijken hun complete inboedel te hebben verdeeld over koffers én tassen. Tussen de reizigers staat een wat ouder stel. Zowel de man als de vrouw heeft een kleine koffer bij zich. Ze gaan met wat vrienden op stedentrip naar Berlijn. De keuze voor de trein is een bewuste geweest: de trein is beter voor het milieu dan het vliegtuig.

De keuze voor een vliegreis is daarom ook snel gemaakt. Ook voor veel recreatieve reizigers, want beide reizigers maken vaak dezelfde afwegingen. Wat is de reistijd? Wat kost een ticket? Staan de twee in verhouding tot elkaar? Kies ik voor een snelle reis of voor het milieuvriendelijke, maar tijdrovende alternatief? Voor veel reizigers trekt de trein daarom aan het kortste eind: de tickets zijn te duur, de reistijd is te lang.

Daar komt bij dat er geen heffing is op kerosine. Ook wordt er geen btw gerekend voor vliegtickets; in tegenstelling tot treintickets. Volgens Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, valt er dan ook nog een hoop te winnen op het huidige internationale treintraject. “Wanneer je de luchtvaart duurder maakt, wordt de trein veel concurrerender. Wanneer vervolgens de reistijd ook nog wordt ingekort, dan wordt diezelfde reis misschien veel aantrekkelijker met de trein in plaats van met het vliegtuig. Zeker binnen een straal van 750 kilometer.”

trainside-silhouette-vecteesy_edited.png
 

Ondanks de stijging in het aantal boekingen, is het de vraag of de treinreizen daadwerkelijk aanslaan bij het grote publiek: momenteel zijn het voornamelijk gepensioneerden en de milieubewuste reiziger die met de trein de grens passeren. Bovendien is er een groep reizigers voor wie internationale treinreizen vooralsnog ronduit onaantrekkelijk is: de zakenwereld. En de reistijd is de boosdoener, aldus Diederik Blanken, directeur van BCD Travel Benelux, een reisbureau gespecialiseerd in zakenreizen. “Tijd is geld in de zakenwereld en de bezoekjes van zakenreizigers zijn vaak maar heel kort.”

 

Amsterdam Centraal

Hilversum

Amersfoort

Apeldoorn

Deventer

Almelo

Hengelo

Bad Bentheim

Rheine

Osnabrück Hbf

Bünde/Bad Oeyhnhausen

Minden

Hannover Hbf

Stendal

Berlin-Spandau

Berlin Hbf

Berlin Ostbahnhof

"WANNEER JE DE LUCHTVAART

DUURDER MAAKT, WORDT DE

TREIN VEEL CONCURRERENDER"

- BERT VAN WEE HOOGLERAAR TRANSPORTBELEID TU DELFT